Over WAK

Ontstaan WAK
In 2010 is het toenmalige kunstfactor gestart met de Week van de Amateurkunst. Een jaarlijks evenement voor iedereen met passie voor amateurkunst. Tijdens deze week tonen amateurs hun kwaliteiten en maken ze kennis met andere liefhebbers van amateurkunst. Bovendien is de hele lokale bevolking uitgenodigd om dit plezier met hen te delen.
Duizenden mensen die in hun vrije tijd aan kunst doen, komen samen op binnen- en buitenpodia, tijdens wedstrijden, openbare repetities, exposities, festivals en andere kunstzinnige ontmoetingen. Er zijn honderden openbare activiteiten waarbij samenwerken steeds voorop staat. Enthousiaste professionals en vrijwilligers leveren allemaal hun eigen bijdrage. En hun enthousiasme slaat over op het publiek.

Wageningse edities
Van 2011 tot en met 2015  hebben we succesvolle Wageningse edities van de WAK gehad. Met tientallen activiteiten en honderden bezoekers. In 2017 hebben we samen met de partijen in de stad besloten om met een centraal thema te gaan werken.

IK TOON
Inmiddels is Kunstfactor opgegaan in het LKCA (Landelijk Kennisinstituut voor cultuureducatie en amateurkunst) en is de WAK omgevormd tot IK TOON. Dit evenement vindt jaarlijks in juni plaats. In Wageningen hebben wij ervoor gekozen om met WAK verder te gaan en het evenement te verplaatsen naar de winter.

 

%d bloggers liken dit: