Programmaoverzicht

12.00/ Opening met Phoenix Big Band
13.00-16.00/ Er zijn verschillende optredens in de binnenstad, van 15-30 minuten, daarna kan het publiek naar een volgende locatie gaan. Deze optredens worden ieder uur herhaald.
16.30/ Afsluiting en borrel met optreden van  Jhoomo Re in de bblthk

Het programma van 8 februari 2020

Je kunt bovenstaand overzicht ook als pdf downloaden

Phoenix Big Band
Junushoff [Plantsoen 3]
12.00 uur
phoenixbigband.nl

Deze Big Band zal de opening van de WAK in Junushoff muzikaal omlijsten.
De Phoenix Big Band is voort­gekomen uit de big­band van de Wage­ningse muziek­school ’t Venster. Na het faillisse­ment daarvan in 2017 besloten de leden van die big band om zelf­standig door te gaan onder de naam Phoenix Big Band (immers, uit de as herrezen).De big band bestaat uit enthousiaste jonge, middel­bare en oudere band­leden onder de bezielende leiding van dirigent (tevens saxo­foon­docent) Mark Lenselink. Het reper­toire omvat een aantal zang­nummers die Petra Kalter voor haar rekening neemt. Na de verzelf­standiging hebben we repetitie­ruimte gevonden bij Oranje Nassau’s Oord. Daar repeteren we altijd op maandag­avond.

Liever Veul Bloemen (theatersport)
Vreemde streken [Bevrijdingsstraat 38]
13.00, 14.00, en 15.00 uur
lieverveulbloemen.nl

Liever Veul Bloemen is theatersportvereniging van Wageningen. Theatersport is improvisatietheater in de vorm van korte games, die je vaak in wedstrijdvorm met twee teams speelt. Op het WAK 2020 spelen wij in Vreemde Streken een scala aan leuke games voor het publiek. En nog leuker – het publiek bepaalt wat we spelen: de locatie, een relatie, een vakantiebestemming, een hobby, noem het maar. Kom langs bij Vreemde Streken voor een verrassende voorstelling!
De voorstellingen duren ongeveer 20 min.

Bente en Luna (singer-songwriters)
De Gelderse IJzerhandel [Bergstraat 24]
13.30, 14.30 en 15.30 uur

Twee jonge en zeer getalenteerde zangeressen begeleiden zichzelf op de gitaar. Bente combineert middelbare school en conservatorium al en treedt regelmatig op. Luna heeft ook de ambitie om de muziek in te gaan en heeft de wereld veel moois te laten horen! 

Ensemble De Ontzetting & Eva Luna
THUIS [Stationstraat 32]
13.00, 14.00 en 14.30 uur

EN: The Ensemble from the Onzetting will perform a journey through time with the help of the stories from Eva Luna. Together we will travel from the old times of the music history until the contemporary era. Time is infinite and so is the music that accompanies it.
NL: Het ensemble van de Onzetting maakt een reis door de tijd met behulp van de verhalen van Eva Luna. Samen reizen we van de middeleeuwen naar het hedendaagse tijdperk. Tijd is oneindig en zo ook de muziek die ermee gepaard gaat.

Door2Door & Eva Luna
bblthk [Stationsstraat 2]
13.30, 14.30 en 15.30 uur
vertelkring-evaluna.nl

In Wageningen wordt de vertelkunst onder andere beoefend door vertelkring Eva Luna (sinds 1994). De kring bestaat uit een kleine groep enthousiaste mensen, die het leuk vinden om verhalen te vertellen en naar elkaars verhalen te luisteren. Tijdens de maandelijkse huiskamerbijeenkomsten (3e maandag van de maand) in en rond Wageningen verbeteren ze hun vertellingen door na afloop van een verhaal in te gaan op de sterke en zwakke kanten van de vertelling en de verteltrant. Bij voorstellingen is het publiek hun toetssteen.
Eva Luna is met drie vertellers aanwezig. Zij vertellen beurtelings een verhaal, variërend van 10-20 minuten per verhaal.
Door2Door: Hanneke ten Boske en Anja Sokolowski, twee beeldend kunstenaars uit Veenendaal, exposeren regelmatig samen en vormen samen Door2Door. Voor WAK zullen zij hun kunst tonen als omlijsting bij de verhalen van Eva Luna.

Harpensemble Nanja Bakker
Heerenstraattheater [Molenstraat 1B]
13.00, 13.30, 14.00 en 14.30 uur
nanjabakker.com

De warme klank van de harp is altijd raak. Dat maakt Nanja’s werk als solist, achtergrondmuzikant én harpdocent altijd bijzonder.
Haar enthousiasme voor harpmuziek deelt ze graag met haar publiek. De harp is voor velen een intrigerende verschijningen en dat nodigt uit tot vertellen; over de harp, maar zeker ook over de muziek die ze speelt. De prachtige Keltische muziek uit Ierland en Schotland leent zicht hier fantastisch voor en is één van haar grote passies. Gespeeld op de ‘clarsach’  solo of met harpduo Isilitir.
Ook speelt ze regelmatig op bruiloften en (familie)feesten, een afwisselende mix aan stijlen, want naast licht klassiek en filmmuziek vindt ze het een uitdaging om popnummers zo mooi mogelijk te arrangeren voor de harp!

Ha’Chalon (klezmer) & Eva Luna (vertellingen)
Café Loburg [Molenstraat 6]
13.00, 14.00 en 15.00 uur
hachalon.nl

Ha'ChalonKlezmer is van oorsprong Joodse bruiloftsmuziek. Bij ieder ritueel tijdens de traditionele Joodse bruiloft hoort muziek en door de variatie aan rituelen, maar ook door de geografische spreiding van het Jodendom, is klezmermuziek zeer afwisselend. Het is muziek met snelle ritmes, vrolijke melodieën en opzwepende nummers afgewisseld met rustige deuntjes (niguns) waar de gevoelige snaar in door klinkt. Er zijn dansen waarbij de gasten duidelijk al wat wijn of whisky hebben gedronken en de muziek je naar alle hoeken van de dansvloer stuurt, maar ook een slaapliedje voor de allerkleinsten.Het bijzondere aan klezmer is dat de toonsoort waarin gespeeld wordt treurig klinkt (in mineur) maar de melodieën en ritmes toch vrolijk en opzwepend zijn. Het publiek kan het vaak niet laten om mee te klappen of te dansen – en dat is ook de bedoeling!

Ha’Chalon is Jiddisch voor ’t Venster, omdat de oorsprong van het orkest bij het voormalig cultureel centrum van Wageningen ligt.Het klezmerensemble Ha’Chalon is een amateurorkest onder leiding van Ella Hoeneveld. Ella is een professionele en betrokken dirigent die rekening houdt met de verschillende niveau’s. Zo zorgt ze ervoor dat iedere muzikant lekker kan meespelen of juist extra wordt  uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen. De verdeling van de partijen wordt bij ieder muziekstuk opnieuw bekeken en afgestemd.De klezmorim bespelen naast de traditionele klezmerinstrumenten viool, klarinet en cello ook accordeon, piano, banjo, ukulele, basklarinet, basgitaar, percussie, blokfluit,
dwarsfluit en sopraansaxofoon. Alle muzikanten spelen voor hun eigen plezier en halen voldoening uit het samenspel en de concerten die ze mogen verzorgen.

Sacha Nijntjes (singer-songwriter )
Zilvr [Herenstraat 47]
13.30, 14.30 en 15.30uur

Aanstormend talent Sacha Nijntjes zingt en begeleidt haarzelf op de piano! Ze speelt covers en laat eigen werk horen. Kom luisteren naar deze geweldige solo-act!

Gitaarduo’s Muziekschool Oost
Het Yogaschooltje [2e Kloostersteeg 48]
13.30, 14.30 en 15.30 uur

Gitaarduo Jouke en Jetse &  vader-dochteract: Alexander en Suze. Luister naar inventionen van Bach uitgevoerd door Jouke en Jetse. Aansluitend spelen vader en dochter Alexander en Suze prachtige popklassiekers.

MG Dance, Jhoomo Re en Ill skill squad/virtual emotions
De Wilde Wereld [Burgtstraat 2]
13.00, 14.00 en 15.00  uur

Een doorlopende dansuitvoering met oneindig veel creativiteit en talent door MG Dance, Jhoomo Re, Virtual Emotions en ILL SKILL SQUAD. Komt het zien in theater De Wilde Wereld.
ILL SKILL SQUAD – is een bekende breakdance groep en treed veel op in theaters, voor festivals en evenementen. De dansers maken al jaren bijzondere shows. Ze kiezen voor unieke combinaties, zoals breakdance op klassieke muziek, met komedie of in een virtuele omgeving. Daarnaast maken ze jong en oud graag warm voor dans en geven zij lessen en workshops.

Virtual Emotions – is de combinatie van de fysieke en digitale wereld. Ervaar hoe beweging, beeld en geluid samenvloeien tot één geheel! Het is spelen met beweging om muziek te maken, met instrumenten die virtueel in de lucht hangen. Vaste patronen worden doorbroken en nieuwe, onverwachte dimensies worden ontdekt.

Bransz (theater en dans)
Kerk (Markt)
13.30, 14.30 en 15.30 uur
bransz.nl

‘The infinite soul’ – Op de meest oneindige plek van het bruisende Wageningse leven en tijdens het meest oneindige Wageningse evenement spelen wij een oneindig stuk rondom de Grote Kerk tijdens de Wageningse Markt. Verwacht een beleving waar dans en spel met elkaar zijn verweven. Waar het één organisch in verbinding staat met het ander. Er zijn geen fysieke grenzen aan de geest. Het is overal en nergens tegelijkertijd. De beperkingen van ruimte en tijd die van toepassing zijn op de materie, hebben helemaal geen betekenis voor de geest. Omdat zielen overal tegelijkertijd zijn, betekent dit dat zielen voortdurend met elkaar in contact staan.
Aan dit stuk werken maar liefst 4 groepen van Bransz samen. De jongerengroep Theater onder leiding van Jessica Kaasschieter, de volwassenenselectie onder leiding van Maria Sartzetaki en twee van de jongerendansselecties onder leiding van Cleo Jonker. Naar idee van Haico van Dijk.

Bransz Dans, Musical, Theater & Lifestyle is van alle markten thuis wanneer het om dans, musical, zang, theater en lifestyle gaat. Zo kan je er terecht voor lessen, workshops, choreografie, trouwdansen en (kinder)feestjes. De ambitieuze leerlingen dansen voorstellingen en doen mee met wedstrijden, maar er zijn lessen voor beginners en (ver)gevorderden voor iedereen van 1,5 tot 99 jaar. Je bent van harte welkom voor een gratis proefles! Instagram: instagram.com/bransz

Folklore-ensemble Wjetshjerinkij
Colors World Food [Markt 15]
13.00, 14.00 en 15.00 uur

WjetshjerinkijHet folklore-ensemble WJETSHJERINKIJ uit Wageningen o.l.v. Irina Raspopova is het enige ensemble in West-Europa met een repertoire van traditionele volksliederen en -dansen, religieuze zang en rituelen van verschillende bevolkingsgroepen in Rusland en Oekraïne. De liederen zijn volledig authentiek, niet gearrangeerd, vaak polyfonisch en soms eeuwen oud. Ze zijn voor een groot deel door Irina Raspopova zelf verzameld d.m.v. veldonderzoek in boerendorpen en nederzettingen van kozakken. Ook de kostuums komen daar vandaan.
Irina Raspopova is afkomstig uit Voronezh in Zuid-Rusland. Na het conservatorium heeft zij aan de Universiteit van Kunst en Cultuur in Moskou de opleiding tot zangpedagoog en dirigent van volkszangkoren en folklore-ensembles gevolgd.
Het ensemble wordt begeleid door Grigoriy Bogomolnyi, een veelgevraagde professionele  accordeonist in Moskou.

 

Celloleerlingen Hans Vader
Bakker van Voorthuizen [Hoogstraat 14]
13.30 uur
Saxofun
Café de Tijd [Markt 12]
14.30 en 15.30 uur
saxnsound.nl

Saxofun is een groep van 6 saxofoonleerlingen van saxofoondocent Hans Broekhuijsen. Op het programma staan leuke composities voor saxofoon-ensemble en swingende arrangementen van bekende popliedjes.

Jhoomo Re
bblthk [Stationsstraat 2]
16.30 uur
illskills.nl/jhoomo-re

Een verleidende combinatie van Oosterse dans en Hiphop. De Bollywood groep Jhoomo Re traint wekelijks in de ILL SKILLS studio en zoekt hierbij naar de combinatie van klassieke en moderne danstechnieken.

Annie van Gansewinkel (Schrijven/Taal)
Gedichtenworkshop Oneindig
Binnenstadswinkel [Hoogstraat 60]
13.00 uur
annievangansewinkel.nl

Om 13.00 uur begint de gedichtenworkshop rond het thema ‘Oneindig WAK’ van schrijver Annie van Gansewinkel. Ongeveer een uur krijgen deelnemers oefeningen, opdrachten en een beetje theorie. Daarna gaan ze de stad in om voorstellingen en presentaties naar keuze bij te wonen. Vervolgens keren ze terug om gedichten te schrijven en uit te werken. Bij de afsluiting om 16.30 uur in de bblthk is er gelegenheid om enkele gedichten te laten horen.
Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is wel beperkt. Voorrang voor mensen die zich van tevoren aanmelden:  info@annievangansewinkel.nl.

%d bloggers liken dit: